ponedeljek, 2. september 2013

Najboljši čas za najem jadrnice: First ali last minute?

Ne glede na to, za kakšne počitnice se odločamo, je to tedenski dopust v toplicah, skok na eksotične otoke ali celinske površine, vedno velja pravilo, da so najugodnejše počitnice first ali last minute, za katere bodo namesto vas plačevali tisti, ki se niso odločili ne za prvo in ne za drugo možnost. Tako je tudi pri jadranju. Najugodnejši najem jadrnice boste dobili ali boste pravočasno, to pomeni zelo zgodaj preverili celotno ponudbo in si izbrali vam najljubšo in najcenejšo first minute ponudbo ali pa boste čakali do zadnjega, dokler vam v naročje ne bo padla last minute ponudba, ki bo vsaj delno pisana na vašo kožo. Kaj se nam bolj splača, garantirana first minute ali tvegana last minute?

Cenovno težko primerjamo ponudbe prve in druge vrste, zato je ta odločitev bolj kot od finančnega vidika odvisna od vaših osebnih želja, stila življenja in vaših načrtov. Zgodnja rezervacija jadrnice je bolj primerna za osebe, ki imajo zaseden urnik in si želijo točne določene destinacije, termina in tipa jadrnice. Zahtevnejše, večje jadrnice za družine, sodelavce in prijatelje pri last v nasprotju s first minute ne bodo vedno na voljo. Kljub temu pa je tudi first minute najem jadrnice tvegan, saj nam načrte lahko kadarkoli prekrižajo kakršnikoli dejavniki, kot so nujno delo ali bolezen, pri tem pa lahko tudi izgubimo nekaj denarja in počitnice.


Last minute najem jadrnice je primeren za vse tiste, ki so že zamudili first minut najem, opazijo dobro poceni ponudbo ali nimajo problemov z najemom kakršnekoli jadrnice oziroma celo uživajo v nepredvidljivem in neznanem. Seveda tudi pri last minute obstaja tveganje, da sploh ne bomo dobili zadovoljive ponudbe najema jadrnice in bomo na koncu celo ostali brez počitnic. Po drugi strani pa imamo lahko veliko srečo in po naključju naletimo na neverjetno ponudbo last minute najema jadrnice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar