četrtek, 3. maj 2012

Največja jahta na svetu je tudi najdražja jahta

Seveda je govora o jahti v zasebni lasti. Ta laskavi naziv pa pripada jahti z imenom "Eclipse", ki je v lasti ruskega milijonarja Romana Abramoviča poznanega tudi po lastniku angleškega nogometnega kluba Chelsea.

Jahta M/Y Eclipse je bila narejena v navezi podjetij Blohm in Voss, ki je  izdelal tudi drugo največjo jahto na seznamu z imenom Dubaj. Jahta Eclipse je vredna 340 miljonov evrov, kar je 60x več kot je naprimer vredna  jadrnica Seaway Shipman 72. Za ta denar bi lahko kupili okoli 3400 bolj dosegljive jadrnice Elan 444 Impression. Zanimivo je, da je jadrnica dolga 163,5 metrov kar je samo en meter dalj od druge največje jahte, ki je imela ta naziv 3 leta od svoje izdelave leta 2006. Jahta Eclipse je bila zgrajena leta 2009 in ima na krovu več "igraač" za bogataše. Poleg lastne podmornice, ki se lahko potopi do 50 metrov ima 3 pristajalne čolne, ki niso nevadni gumenjaki. Na jahti sta še dva pristališča za helikopterje.



Za luksuz jahte in zadovoljstvo ljudi na jahti pa skrbi 70 ljudi. Eclips ima 24 kabin za hoste, dva bazena in celo lastni disko. Jahta ima poseben anti paparazi sistem, ki naj bi onemogočal slikanje jahte s pomočjo laserjev tako da ne bi motil kamere.

Jahta je izdelana s pomočjo posebnega nemškega sistema, ki omogoča zaščito proti raketam. Sam apartma na jahti ima neprebojne okna in je hkrati obložen z jeklenimi stenami.

V času trenutnih razmer, ko je celotno gospodarstvo v krizi je vseeno na mestu vprašanje pretiranega razkazovanja bogastva in dokazovanja kdo ima največjo jahto/jadrnico. Ta denar bi se lahko vseeno porabil za kaj bolj koristnega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar