petek, 20. januar 2012

Dejavnosti na jadranju

Pred jadranje pogosto ne razmišljamo, da kaj ne bi šlo po planu. Pa vseeno lahko pride do trenutka, ko ni vse tako kot smo si predstavljali. Pogosto se na jadranju zgodi, da ni primernega vetra, ki bi poganjal jadrnico in se potem na želeno destinacijo vozimo s pomočjo motorja.

V primeru, da ni vetra se lahko na jadrnici krajšamo čas z dobro knjigo ali pa se v krogu prijateljev zabavamo z družabno igro. Tako je primerna igra s kartami ali pa kakšna namizna igra (Monopoly, Activity, Drinkopoly ali kaj podobnega). Nekateri uživajo v času, ko se na jadra tako, da si vzamejo več časa za kulinarične specialitete. Res, da je kuhinja na jadrnici majhna vendar pa lahko v njej pripravimo skoraj vse. Od kruha pečenega v plinski pečici do bolj zahtevne morske pojedine.

Ne pozabimo pa tudi na različne športne dejavnosti. V primeru, da imamo dovolj močan motor na jadrnici lahko za jadrnico vlečemo osebo, ki smuča na vodi. Hitrost je dovolj velika vendar pa je obračalni krog večji v primeru, da oseba pade v vodo. V primeru lahkega vetra lahko poskusimo tudi z učenjem surfanja. Poleg potapljanja na dah in plavanja lahko izkoristimo tudi rekreacijo na kopnem. Povzpnemo se na najvišji del otoka, kar nam pomaga pri ohranjanju kondicije in pri navajanju na stabilna tla.

V primeru, da vam to še ni dovolj in si početi kaj drugega vam predlagamo, da v mirnem morju v vodo odvržete boje in vadite pristajanje z jadrnico v marini. Tako boste to počeli veliko bolje tudi v slabšem vremenu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar