ponedeljek, 20. december 2010

Najem skipperja za jadrnico

V zimskem času vsi, ki niso ljubitelji zime, sanjajo o toploh krajih in o preživljanju dopusta na južni polobli, kjer je v tem času poletje. Nekateri odletijo na mesečna potovanja na Tajsko, Avstralijo ali pa tedenske dopuste v bližnji Egipt ob Rdečem morje, kjer se "pogrejejo". Ko pa pridejo nazaj pa jim v teh mrzlih tednih in mesecih ne preostane drugega kot o sanjarjenju in planiranju kaj bodo počeli v prihajajočem poletju. Pa naj bo to apatmaji na hrvaškem ali pa potovanje po oddaljeni Aziji vse je povezano s sanjarjem, ki nas že ob misli "pogreje" v tej mrzli zimi.

Zakaj pa ne bi preživeli letošnjega dopusta na jadrnici. Na jadrnici lahko preživi dopust vsak tudi, če nima primernega znanja in opravljenih izpitov. Vendar more ob najemu jadrnice najeti tudi skipperja. Skippper je oseba, ki ima opravljene potrebne izpit za vodenje čolna in dodatno usposabljanje za jadranje. Poleg vsega tega pa ima skiper tudi izkušnje, ki mu pomagajo pri kontroliranju jadrnice v različnih razmerah. V takem primeru si lahko obetate brezskrbni dopust na jadrnici. Na začetku jadranja boste začrtali pot, ki naj bi jo naredili z jadrnico in se potem dnevno domenili s skiperjem v kateri marini oziroma zalivu boste spali, seveda glede na dejanski veter čez dan in ponoči.

Stroški skipperja niso pretirani glede na to, da se to deli na vse udeležence na jadrnici. Poleg financ pa mu je potrebno zagotoviti še prehnrano za čas, ko ste na jadrnici.

Ni komentarjev:

Objavite komentar